Kies je workshops!

Workshop kiezen, hoe werkt dat?

Tijd om leuke dingen te ervaren! Nu mag je je eigen workshop kiezen. Je gaat twee weken achter elkaar een workshop volgen. Soms bestaat een workshop uit twee delen en kun je dus maar één workshop kiezen. Anders kies je één workshop per week, dus twee (korte) workshops. Dat wordt duidelijk per workshop aangegeven. LET OP: als het een dubbele workshop is, moet je hem wel voor twee data boeken! Bekijk de workshops hieronder en maak een keuze. Als je erop klikt vind je een uitgebreidere beschrijving. Vol = vol, dus ben je te laat dan moet je een andere kiezen.

Waar kan ik me inschrijven voor de worskops?

De beschikbare workshops worden hieronder gepresenteerd. Jouw school heeft bepaalt welke workshops jij uit kan kiezen. Maar, waar vind je die keuze? Dat is namelijk direct de plaats waar je je voor jouw keuze kunt inschrijven! Lees de vier stappen hiernaast.

Volg deze vier stappen om je in te schrijven!

Hoe vind ik mijn workshopkeuzes?
1) Ga naar jou accountbolletje recht bovenin deze pagina en klik daarop.
2) Klik op jouw projectgroep.
3) Ga naar de linker kolom op het scherm en klik op activiteiten
4) Kies een workshop, klik erop en schrijf je in!

De workshop!

Bekijk hier alle keuzes en boek jouw workshop volgens het stappenplan hierboven!

Improviseren kun je leren

Improviseren is leuk, leerzaam en een beetje spannend. Bij improviseren hoef je niet per se grappig te zijn. Het gaat erom dat we samen zonder plan spelen. Dat we onverwachte situaties open en nieuwsgierig aangaan.

En het goede nieuws: improviseren kan je leren! In deze workshop leer je door korte groepsoefeningen, uit het improvisatietheater, de basisprincipes van improviseren. Zoals fouten durven maken, je eerste ingeving volgen en de ander ruimte geven. De combinatie van samen spelen, leren en lol maken brengt energie, verbinding en zelfvertrouwen.

Verhalen vertellen

Iedereen heeft een verhaal te vertellen. Je eigen verhaal, het verhaal van iemand die je goed kent of van een volkomen onbekende. Maar hoe doe je dat eigenlijk een beetje goed?

Daar gaan we het in deze workshop over hebben. Want of het nou een Tik-Tok filmpje is, een stukje in je dagboek, een artikel voor de schoolkrant of misschien wel een heel boek dat je ooit wilt schrijven. Het zijn allemaal verhalen die allemaal op een andere manier verteld kunnen worden.

Wie durft: Ice bucket challenge!

Workshop: Stress en ontspanning. Stress zorgt ervoor dat je onder druk kunt functioneren en op tijd gewaarschuwd wordt voor gevaar. Je kunt hierdoor snel reageren en op tijd beslissingen nemen. Stress kan ook lastig zijn. Ervaar jij bijvoorbeeld stress voor een toets, presentatie of het ontmoeten van nieuwe mensen? In deze workshop krijg je inzicht hoe je stresssignalen herkent in jouw hoofd en lichaam en hoe je stress kan verminderen. Jij ervaart een stressprikkel door middel van een ice bucket en wij gaan kijken hoe jij hierop reageert. Ben je benieuwd? Schrijf je dan nu in!

Solliciteren kun je leren...

Good to go, Je bent op zoek naar een stage of hebt die al gevonden. Na deze 2 trainingen heb jij een plan gemaakt hoe jij van je stage een succes maakt. Je weet wat je kan, hoe jij wil dat anderen jou zien en wat jij gaat doen om dit waar te maken. Je hebt geoefend met verschillende situaties die je kan tegenkomen tijdens je stage. Wanneer trek je aan de bel en hoe doe je dat? Na deze trainingen weet jij hoe je dit kan aanpakken.

Canvastraining - Creëer je eigen bedrijf of event!

Heb je zin om een festival te organiseren? Iets goeds te doen voor de maatschappij? Maak je je druk om het klimaat? Maar heb je geen idee hoe je dit aan moet pakken? De canvas workshop helpt je een eerste stap te zetten en een plan te schrijven.

Padel

Wie doet er tegenwoordig nog niet aan padellen! Padel is een combinatie van tennis, squash en beachball. Heb je zin om je in 1,5 uur in het zweet werken? Kom naar de Vechtse banen in Utrecht en trek je sportkleding aan!

Zeefdrukken doe je zo!

Heb je altijd al eens willen zeefdrukken? Na een uitleg en demonstratie ga je zelf aan de slag. Je leert de basistechnieken en gaat met jou eigen design tas de deur uit!

EHBO, als het er toe doet!

Tijdens deze workshop leer je hoe je moet handelen bij een medische noodsituatie. Je leerst bijvoorbeeld wat je moet doen bij snijwonden, brandwonden en verdrinkingen. Je oefent op echte poppen! Schrikt dit je na het lezen niet af en wil jij hier juist meer over leren? Schrijf je dan in voor deze workshop!

Mindfulness

Onrust, drukte in je hoofd, lastige keuzes moeten maken, stress… misschien herken je het wel? We leven in een wereld vol prikkels, waarin we veel van onszelf vragen. Stel je eens voor dat je leert hoe je rust in jezelf kan vinden als het druk is of je een moeilijke keuze moet maken? Of dat je weet wat je kan doen als je ‘s nachts aan het piekeren bent over een toets?

Mindfulness gaat over het trainen van je aandacht, door in het hier en nu te zijn ervaar je meer rust en ontspanning. In deze mindfulness workshops ga je ervaren en leren hoe je met praktische oefeningen met spannende situaties, onrust of stress om kan gaan.

Abseilen van het FC Utrecht stadion

Toe aan een onvergetelijk avontuur? Wat dachten jullie van abseilen langs het imposante FC Utrecht-stadion? Stel je voor: je staat bovenaan, kijkt uit over de stad, voelt de adrenaline door je lijf stromen terwijl je langzaam naar beneden gaat, met het stadion als indrukwekkend decor. Deze te gekke ervaring biedt niet alleen een flinke dosis spanning en plezier, maar geeft je ook de kans om het stadion op een totaal nieuwe manier te ervaren. Dus, wie is er klaar voor dit avontuurlijke hoogtepunt? Sluit je aan en maak samen met ons van deze dag een onvergetelijke belevenis!

Penitentiaire Inrichting Nieuwegein

Ontdek wat er gebeurt achter de muren van de PI Nieuwegein tijdens onze speciale rondleiding. Het is bedoeld voor jongeren die willen weten hoe het zit met het rechtssysteem en hoe gevangenen geholpen worden. Tijdens deze unieke ervaring leer je over het dagelijkse leven daar, hoor je interessante verhalen en ontdek je hoe ze mensen weer op het goede pad proberen te brengen. Het is niet alleen leerzaam, maar je kunt ook vragen stellen en leren van anderen. Kom langs en ontdek een andere kant van het rechtssysteem - een kans voor een goed gesprek, begrip en nieuwe inzichten.

Maak van zingen je passie!

Hou je van zingen? Wil je graag in een groepje je zangstem, ritmegevoel, performance en samenzang verder ontwikkelen? Dan is dit de workshop voor jou! Op een ontspannen en speelse manier studeren we een meerstemmig nummer in. Ook doen we met de groep actieve oefeningen die je helpen met zangtechniek en ritme. Je hoeft echt geen Beyoncé of Harry Styles te zijn om mee te doen, als je er maar zin in hebt!

Betrokken scholen

Welke scholen doen er allemaal mee?

Gregorius College Utrecht
CGU
Leidsche Rijn College
Gerrit Rietveld College