Dante Alighieri Utrecht

Over Dante Alighieri Utrecht

Onze vereniging biedt eenieder die geïnteresseerd is in de Italiaanse taal en cultuur een grote verscheidenheid aan cursussen Italiaans en Italië gerelateerde activiteiten. Wij organiseren diverse activiteiten voor onze leden, o.a. vijf à zes keer per jaar lezingen over onderwerpen als Italiaanse kunst, geschiedenis, architectuur, de Italiaanse keuken en actualiteit, proeven samen wijn. Daarnaast werken we samen emt de Italiaanse vereniging ACLI (belangenorganisatie voor Italianen in Nederland) en organiseren we maandelijks een Italiaanse film en een maandelijks koffie-uurtje in Slachtstraat filmtheater waar we samen met Italianen ons Italiaans kunnen oefenen en nieuwtjes uitwisselen .
Zo kan je het hele jaar door deelnemen aan Italiaanse sociale en culturele evenementen en lezingen.
De Società Dante Alighieri is een Italiaanse culturele vereniging, opgericht in 1889, met een centrale vestiging in Rome en meer dan 400 afdelingen ('comitati') over de hele wereld. De vereniging is genoemd naar de beroemde Florentijnse dichter Dante Alighieri (1265-1321). In Nederland zijn 15 afdelingen actief, elk met een eigen programma.

Onlangs toegevoegde activiteiten

Denk en ontwikkel jij mee om de italiaanse taal cultuur in Utrecht te versterken
Structureel werk · 2-5 uur/maand
Utrecht
Denk en ontwikkel jij mee om de italiaanse taal cultuur in Utrecht te versterken
We zijn op zoek naar twee creatieve en enthousiaste bestuursleden om onze Dante-activiteiten vorm te geven in UtrechtGeplaatst door Dante Alighieri Utrecht

Foto's