Skip Sidebar

Over ons

Wie in Nederland asiel aanvraagt, heeft recht op opvang. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers biedt die opvang: veilige huisvesting, noodzakelijke middelen en begeleiding als voorbereiding op een ...

Vluchtelingen & Minderheden
Deel
Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers - Pahud De Mortangesdreef

Over Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers - Pahud De Mortangesdreef

Wie in Nederland asiel aanvraagt, heeft recht op opvang. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers biedt die opvang: veilige huisvesting, noodzakelijke middelen en begeleiding als voorbereiding op een toekomst in Nederland of het land van herkomst. Nieuwkomers in Nederland kunnen niet vroeg genoeg beginnen met integratie. Daarom biedt het COA diverse activiteiten voor asielzoekers en statushouders gericht op de Nederlandse taal en cultuur, werk, opleiding en een sociaal netwerk. Dat doen we samen met partners in de samenleving. Door in azc’s alvast een goede basis te leggen, kunnen statushouders een vliegende start maken als zij naar hun gemeente verhuizen.
Statushouders kunnen in het azc het programma Voorbereiding op inburgering volgen met onder meer lessen ‘Nederlands als tweede taal' (NT2), lessen 'Kennis van de Nederlandse Maatschappij' en de intromodule Arbeidsmarkt en Participatie (introMAP). Asielzoekers met een grote kans op een verblijfsvergunning starten in de procesopvanglocatie al met lessen Nederlandse taal.

Foto's

Cover Photos

Cover Photos

Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers - Pahud De Mortangesdreef